lunes, septiembre 20, 2010

EL CANVI REAL. MÉS IGUALTAT, MÉS PARITAT

El Govern, presidit per José Montilla, ha aprovat el projecte de llei d'igualtat catalana i el fons català de garantia de pensions i prestacions. Darrera mostra d’un govern que ha posat  la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i la perspectiva de gènere a la seva agenda política. Cosa que mai va fer CIU.
El projecte de llei d’igualtat estableix els mecanismes per fer efectiva la igualtat d’oportunitats de dones i homes. Afecta tots els àmbits de la vida: mercat de treball, treball domèstic i de cura, participació, educació, recerca, salut, empresa, mitjans de comunicació, etc.
Vull destacar les  mesures següents:
-          Les administracions públiques hauran de tenir una representació equilibrada de dones i homes en els seus òrgans de direcció, i vetllar per aquesta presència equilibrada en el repartiment del poder polític.
-          Les empreses ha d’incorporar mecanismes per complir amb el principi d’igualtat retributiva de dones i homes.
-          Les administracions públiques han d’incentivar les empreses que realitzin bones pràctiques en matèria de conciliació, i promoure la coordinació dels horaris de les ciutats tenint en compte les exigències laborals, personals i familiars de la ciutadania.
-          La coeducació ha de ser considerada element fonamental per assolir la igualtat de dones i homes.
-          Es determinen les actuacions que els mitjans de comunicació han de dur a terme per oferir una imatge adequada a la importància de les aportacions de les dones.
I una nova eina contra la violència masclista:
El Fons de Garantia de pensions i prestacions previst a la llei. Atorgarà una bestreta a les dones que tenen dret a  cobrar una pensió i pateixen un impagament per part de la persona obligada a abonar-la i, serà l'Agència Tributària de Catalunya la que perseguirà el morós i executarà aquest cobrament amb els recàrrecs i interessos de demora que corresponguin.
D'això s'en diu canvis reals.
Es bo recordar totes aquestes coses a l'hora de les el·leccions perquè la Catalunya que volem les dones i els homes feministes mai la podrà construir el Sr. Mas.

2 comentarios:

Unknown dijo...

HOLA INMA. ME ALEGRA VER ESTE PEQUEÑO RINCON DONDE PODAMOS EXPRESAR LAS IDEAS Y LOS PROBLEMAS Y APROVECHO, PARA HACER UNA DENUNCIA DE LA FALTA DE SENSIBILIZACION QUE MUCHAS VECES SOMOS OBJETO,
EN 2004, CONTRAJE MATRIMONIO CON SENEGALES, LE BUSQUE TRABAJO LE ABRI TODAS LAS PUERTAS QUE PUDE Y ACTUALMENTE ME ENCUENTRO CON UNA DEUDA DE 85.OOO€, Y MI PEQUEÑO APARTAMENTO ES EL AVAL DE ESE PRESTAMO, EL SIGUE PAGANDO SU PARTE YA QUE DE NO SER ASI LE ENVARGARIAN PARTE DE SU NOMINA, YO ESTOY ACTUALMENTE VIVIENDO EN LA CASA QUE CONTRUIMOS CON EL PRESTAMO.A EL SOLO LE INTERESABA TENER LA TARJETA DE RESIDENTE DE LA COMUNIDAD EUROPEA CASANDOSE, AL DESCUBRIR TODAS ESTAS MENTIRAS TAMBIEN DESCUBRI QUE YO SOLAMENTE ERA LA CAJA HABIERTA PARA TODA SU FAMILIA. A DIA DE HOY ESTOY DEFENDIENDO LO UNICO QUE ME QUEDA Y QUE TAMBIEN PRETENDEN QUITARME, ESTUBE EN BARCELONA, SOLICITE AYUDA LEGAL, AYUDA, LA QUE FUESE, PERO NO RECIBI NADA, LA HISTORIA ES MUCHO MAS LARGA, SI SOBREVIVO TAL VEZ ESCRIBA UN LIBRO PARA PODER EXPLICAR MI EXPERIENCIA Y QUE PUEDA SERVIR DE AYUDA PARA OTRAS Y OTROS Y QUE AL FINAL DE TU ETAPA DE TRABAJADORA, CUANDO LO QUE QUIERES ES TRANQUILIDAD, E IR HACIENDO COSAS PARA LA COMUNIDAD TE ENCUENTRAS METIDA EN TAL PROBLEMA QUE PIERDES TODA CREENCIA EN LAS AYUDAS. LA LUCHA CONTINUA PERO MI PROPIO PAIS ME DEJA SOLA ANTE UNA SITUACION QUE NO SE CUAL SERA SU FINAL.
SOMOS MUY GENEROSOS CON LOS DE FUERA,PERO Y NOSOTRAS DONDE ESTA NUESTRA PROTECCION. NO PIDO NADA, SOLO QUIERO QUE SE ESCUCHE ESTA TRISTE HISTORIA QUE COMENZO CON ALEGRIA Y QUE ESTOY PAGANDO CON SUDOR Y LAGRIMAS.
COMPAÑERAS/OS. (NO ES VERDE TODO EL CAMPO)GRACIAS POR PERMITIRME PODER DECIR QUE HE SIDO OTRA VICTIMA MAS DE LAS MUCHAS QUE EXISTEN EN ESTE MUNDO Y QUE POR FAVOR TENED CUIDADO TODO ESTA BIEN ORGANIZADO.

Unknown dijo...

La igualtat d'oportunitats en el treball per a les dones és un dels àmbits d'actuació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

La crisi genera noves desigualtats en el treball, desigualtats que afecten de manera notable les dones, les persones joves i determinats col·lectius en un moment com l’actual, en què no ens podem permetre fer passes enrere en matèria d’igualtat.

Hem obert cada mes una cita en directe amb la Consellera de Treball Mar Serna a la nostra pàgina de FB.

Demà dimecres Mar Serna vol conversar amb totes les persones interessades en els temes d'Igualtat d'oportunitats en el treball per a les dones, també per als joves i les persones amb discapacitat.

Us convidem al fet que traslladeu les vostres preguntes i reflexions a la consellera en rigorós directe i la màxima transparència demà dimecres a les 18h. Només heu d'unir-vos a la pàgina i participar: http://www.facebook.com/notes/treball-generalitat-de-catalunya/2a-conversa-amb-la-consellera-6-oct-18h-igualtat-doportunitats-per-a-dones-joves/441716179428